Jump to content
Andreas zombie

Discutii legate de rasa jagd terrier

Recommended Posts

  • Salutare toata lumea , astazi vreau sa deschid un subiect controversat pe grupurile de vanatoare de pe facebook , ci anume despre rasa jagdterrier . ce parere aveti despre acesti mici neinfricati , "pitbulli in corp de Chihuahua" . astazi vreau sa va cer parerile despre aceei jagdterrieri de marime XXL , credeti ca sunt metisi ai celor standard sau exista cu adevarat ? aceeasti sunt  mai mari decat unul standardul dar cu acelasi temperament neifricat , chiar daca acestia nu respecta standardele rasei am vazut ca sunt din ce in ce mai reprodusi de crescatori din ungaria , bulgaria si chiar si romania , dupa parerea mea, acestia constituie un avantaj fata de cei standar , deoarece sunt mai mari si mai puternici, voi ce parere aveti sunt rasa pura, metisi de jagdterrier cu diverse rase , sau vreun experiment in dezvolatarea rasei , spre exemplare la fel de neinfricate dar mai mari si mai puternice? voi ce parere aveti despre aceasta rasa? cum vi se pare la intretinere ? cum rezista la frig si ce ii sfatuiti pe cei ce vor sa isi achizitioneze un caine din aceasta rasa, o canisa sau cateva idei pe care sa le puna in aplicare inainte si dupa achizitoanare. 1444995138_WhatsAppImage2020-11-20at22_41_01.thumb.jpeg.1ffda60a7db09cb2ab68c70751560dac.jpeg

WhatsApp Image 2020-11-20 at 22.40.53.jpeg

WhatsApp Image 2020-11-20 at 22.40.54.jpeg

WhatsApp Image 2020-11-20 at 22.41.09.jpeg

unnamed.jpg

47F950DC00000578-5253625-image-a-3_1515574706184.jpg

images.jfif

Link to post
Share on other sites

Jagdterrier XXL😂😂😂 NU EXISTA ASA CEVA. Standardul rasei iti zice clar 33-40 cm si 10 kg...exemplarele care depasesc aceasta inaltime sunt(in Germania, Spania, Austria)inlaturate de la reproductie cu stampila pe pedigree(fara drept de reproducere). Sa fim seriosi! Acesti mutanti nu sunt jagdterrieri. Sa nu uitam ca "terrier" vine de la pamant, lucru sub pamant. Vreau sa vad un asa zis jagdterrier de 18 kg si 50 cm ca incape intr-o vizuina de vulpe sau de bursuc.(dimensiunea standard a vizuinii de vulpe 18/20cm). Neintrand in vizuina nu se mai pot numi terrieri, e simplu.

Ati mai specificat despre dezvoltarea rasei. Dezvoltarea rasei NU inseamna crearea a tot felul de mutanti iesiti din standard, de nu stiu ce culori si cu defecte. Indivizii aceastei rasa au nevoie doar sa primeasca sansa sa ne demonstreze de ce sunt in stare, iar datoria noastra e sa o pastram exact cum a fost creata inca de la inceput(lucru deosebit de greu in special in Romania), exact cum scrie STANDARDUL. Sa facem monte care sunt cat de cat studiate si urmarite in timp(nu cu cainele vecinului ca e aproape). Inmultind pe banda, fara ca exemplarele sa isi merite dreptul de a se reproduce, nu facem nimic altceva decat sa depreciem rasa, calitatile fenotipice si chiar cele genotipice, batandu-ne joc de zeci de ani de munca din spatele acestei rase. 

Eu sunt de parere ca daca facem un lucru sa il facem asa cum trebuie facut, cum zice cartea. Il facem pentru aceasta RASĂ, NU pentru a face bani sau pentru a ne distra facand tot felul de incucisari.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...